Explorem i treballem en àmbits d’arquitectura i disseny en totes les escales mitjançant estratègies sensibles amb la memòria dels llocs i amb el medi ambient. Busquem donar respostes als reptes socials i culturals contemporanis de les ciutats i els territoris a través d’intervencions que tenen com a objectiu principal millorar la vida de les persones.

NUA arquitectures va néixer l’any 2013 a Tarragona i ha diversificat la seva activitat en diferents camps i tipologies, enfocant els projectes des de l’òptica urbana fins al disseny del detall de manera simultània. El treball i obra realitzats durant els darrers anys l’han reconegut com un dels estudis joves emergents d’Espanya i d’Europa, en el marc de les últimes tres edicions del programa Arquia/pròxima (2014, 2016 i 2018), i sent seleccionat aquest any 2023 com un dels 40 estudis menors de 40 anys més prometedors del continent segons el Centre Europeu d’Arquitectura, Art, Disseny i Estudis Urbans, i el Chicago Athenaeum Museum (Europe 40 under 40).

 

L’any 2016 va ser un dels 7 estudis seleccionats per representar Catalunya a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Venècia, i recentment els projectes de l’estudi han estat reconeguts al Premi Europeu d’Arquitectura Contemporània – Premis Mies van der Rohe (2019), als Premis FAD (2018), a la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2018, 2021, 2023), als Premis ASCER (2017, 2023), i a la Biennal Alejandro de la Sota (2013, 2015, 2017, 2019, 2021, 2023), incloent el premi extraordinari dels darrers 20 anys de la seva edició en la categoria de rehabilitació (1997-2017), entre d’altres.

 

El treball de NUA ha estat publicat en diferents mitjans nacionals i internacionals, i ha estat inclòs en l’anuari “España 2019” d’AV. Recentment, l’editorial argentina Bisman ha publicat una monografia sobre la seva obra.

 

L’estudi ha estat convidat a donar conferències en diverses universitats i institucions a Espanya, Itàlia, Eslovènia i Estats Units, com el Museu del Disseny i el Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona, el COAMadrid, les Escoles d’Arquitectura de Barcelona, Madrid, Donosti, València, Milà o Cagliari, el Congrés Internacional Archmarathon de Milà, el Congrés Internacional dels Premis Piranesi, a Piran, Eslovènia, el Congrés Scaliurbani a Livorno, o el College of Architecture de la Texas A&M University i de la University of Virginia, entre d’altres.

 

NUA arquitectures ha format part de l’equip docent de l’Escola d’Art i Disseny de Reus (EADR), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (ELISAVA) i, actualment, forma part de l’equip de Projectes i Urbanisme de l’Escola d’Arquitectura de Reus (EAR-URV). També ha participat com a jurat extern en diverses sessions crítiques a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC), a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), a l’Escola d’Arquitectura de la Salle (URL), i al College of Architecture de la Texas A&M University.

Premis

2023

Europe 40 under 40. NUA arquitectures, estudi seleccionat entre els 40 estudis d’arquitectura menors de 40 anys més prometedors d’Europa segons el centre Europeu d’arquitectura, disseny i estudis urbans, i el Chicago Athenaeum Museum.

Selecció XV BEAU. La Casa al centre històric de Vila-seca, obra seleccionada a la XVI Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.

Finalista premis Ceràmica ASCER. La transformació d’un edifici abandonat en 27 apartaments, obra finalista en la categoria d’Arquitectura dels premis Cerámica Arquitectura i Interiorisme ASCER 2023. Jurat: Carme Pinós, Jesús Olivares, Inma Bermúdez, Gracia Cardona i Susana Babiloni.

Primer premi XIII Biennal Alejandro de la Sota. La transformació d’un edifici abandonat en 27 apartaments, premi ex-Aequo en la categoria de restauració, rehabilitació i renovació de la XIII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2021-2023. Jurat: Olga Felip, Carlota de Gispert i Mónica Alberola.

Primer premi XIII Biennal Alejandro de la Sota. La Reactivació de Mas Totosaus, premi ex-Aequo en la categoria de restauració, rehabilitació i renovació de la XIII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2021-2023. Jurat: Olga Felip, Carlota de Gispert i Mónica Alberola.

Finalista XIII Biennal Alejandro de la Sota. La Casa al centre històric de Vila-seca, obra finalista en la categoria d’obra nova d’ús privat de la XIII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2021-2023. Jurat: Olga Felip, Carlota de Gispert i Mónica Alberola.

Selecció XIII Biennal Alejandro de la Sota. Una nova vida per Mas Carpi, obra seleccionada en la categoria de restauració, rehabilitació i renovació de la XIII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2021-2023. Jurat: Olga Felip, Carlota de Gispert i Mónica Alberola.

Nominació Archdaily. La Casa Pati a Salou, obra nominada a edifici de l’any a la plataforma Archdaily.

 

2022

Catalogació Arquia Próxima. Mediona 13,  obra catalogada al VIII Programa Arquia/Próxima de la Fundació Arquia, ‘Resilencia. Un equilibrio dinámico’.

Catalogació Arquia Próxima. Casa Pati a Salou,  obra catalogada al VIII Programa Arquia/Próxima de la Fundació Arquia, ‘Resilencia. Un equilibrio dinámico’.

Segon premi concurs. Conviure, segon classificat en el concurs d’enderroc, consolidació, reinterpretació i urbanització d’un tram de muralla de Valls. Equip format conjuntament amb Elisenda Rosàs i Eixam arquitectures. Ajuntament de Valls.

 

2021

Selecció XV BEAU. Cafè Roquet, obra seleccionada a la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.

Primer premi XII Biennal Alejandro de la Sota. Cafè Roquet premi ex-Aequo en la categoria de projectes d’interior de la XII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2019-2021. Jurat: Lucía Cano, Jorge Vidal, Oscar Miguel Ares, Ana Pascual.

Finalista XII Biennal Alejandro de la Sota. Mediona 13, obra finalista en la categoria de restauració, rehabilitació i renovació de la XII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2019-2021. Jurat: Lucía Cano, Jorge Vidal, Oscar Miguel Ares, Ana Pascual.

Selecció XII Biennal Alejandro de la Sota. Casa Pati a Salou seleccionada en la categoria de projectes d’ús privat de la XII Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’Arquitectura de Tarragona 2019-2021. Jurat: Lucía Cano, Jorge Vidal, Oscar Miguel Ares, Ana Pascual.

Segon premi concurs. L’envelat’ , segon classificat en el concurs d’humanització de la Plaça Corsini de Tarragona. Equip format conjuntament amb Elisenda Rosàs i Lligams arquitectures. Ajuntament de Tarragona.

Nominació Archdaily. Cafè Roquet, obra nominada a edifici de l’any a la plataforma Archdaily.

 

2020

Selecció concurs. La Teixidora’, proposta seleccionada al Concurs d’habitatge col·lectiu per la construcció de 36 habitatges públics a Palma de Mallorca.

Segon premi revista AT. Ex-Aequo per la direcció de la revista AT: ‘Arquitectures de Tarragona’. Amb Elisenda Rosàs i Gerard Joan.

Catalogació Arquia Próxima. Cafè Roquet, obra catalogada al VII Programa Arquia/próxima de la Fundació Arquia, ‘Punto de inflexión: posiciones radicales para un mundo en cambio’.

 

2019

Nominació Mies van der Rohe. El projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar nominat al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe.

Primer premi XI Biennal Alejandro de la Sota. El Nou espai cultural al Teatre de Torredembarra, Premi Ex-Aequo en la categoria de restauració, rehabilitació i reforma de la XI edició dels premis de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. Jurat: Lluís Clotet, Blanca Lleó, Carles Enrich i Teresa Couceiro. 

 

2018

Selecció Premis FAD. La Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar, projecte seleccionat a la categoria d’arquitectura a la 60a Edició dels Premis FAD. Jurat: Anna Bach, Ricardo Carvalho, Pau Solà-Morales i Serra, Carmen Moreno Álvarez, Cristina Domínguez Lucas, Susana Pavón García.

Finalista XIV BEAU. La Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar és un dels 50 finalistes de la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo BEAU ‘Más habitar, más humanizar’. Jurat: Antonio Aguilar Mediavilla, Matxalen Acasuso Atutxa, Fernando Díaz-Pines Mateo, Eduardo Fernández Abascal, José Morales, Sara de Giles, Francisco Mangado, Arturo Franco, Guadalupe Piñeira, Carlos Pereda, Inma Jansana, Alberto Rodríguez Librero, Roger Riewe, Nader Tehrani.

Primer premi 20 anys Biennal Alejandro de la Sota. La Restauració de les façanes de l’església de la Trinitat, Premi extraordinari dels 20 anys dels premis de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona (1997-2017), en la categoria de restauració. Jurat: Jordi Garcés, Ángela García de Paredes, Josep Llinàs y Ricardo Vieira de Melo.

Primer premi Concurs. Concurs per a la Reforma i ampliació de la piscina municipal de Torredembarra. Equip format conjuntament amb NAM Arquitectura. Ajuntament de Torredembarra.

Menció especial VI Arquia Pròxima. La Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar, 2on premi al VI Programa Arquia/Próxima de la Fundació Arquia, ‘Prácticas Relevantes’.

Finalista VI Arquia Pròxima. El projecte de Restauració de les façanes de l’església de la Trinitat, obra finalista al VI Programa Arquia/Próxima de la Fundació Arquia, ‘Prácticas Relevantes’.

Selecció VI Arquia Pròxima. El projecte de reforma de l’Estudi NUA, obra seleccionada al VI Programa Arquia/Próxima de la Fundació Arquia, ‘Prácticas Relevantes’. 

Selecció Catalunya Construcció. La Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar, projecte seleccionat en la categoria de Rehabilitació Funcional a la 15a Edició dels Premis Catalunya Construcció CAATEEB. Jurat: Josep Maria Forteza, Eduard Gascón, Valentí Julià, Maria Lluïsa Sánchez, Josep Camps, Natàlia Crespo, Jordi Gosalves.

 

2017

Primera Menció ASCER. La Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar, Primera menció en la categoria d’Arquitectura dels premis Cerámica Arquitectura i Interiorisme ASCER. Jurat: Iñaki Ábalos, Ángela García, Ricardo Bak, Víctor Navarro, Moisés Puente, Martín Azúa, Ramon Monfort.

Primer premi X Biennal Alejandro de la Sota. La Restauració de les façanes de l’església de la Trinitat, Tarragona, Premi Ex-Aequo en la categoria de restauració, rehabilitació i reforma de la X edició dels premis de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. Jurat: Joaõ Mendes Ribeiro, Eugeni Bach i Clara de Solà Morales.

Finalista X Biennal Alejandro de la Sota. L’Estudi NUA i Transformables, obres Finalistes en la categoria d’obres d’intervenció en espais interiors, disseny i muntatges efímers de la X edició dels premis de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. Jurat: Joaõ Mendes Ribeiro, Eugeni Bach i Clara de Solà Morales.

Accèssit Concurs. Concurs per al projecte d’adequació d’un habitatge pilot de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya. FMMC. 

Primer premi XVI Qualitat Ebrenca. La Rehabilitació i Ampliació dels tallers Gon-Gar, primer premi a la XVI edició dels premis de Qualitat Ebrenca.

 

2016

Selecció Biennal Arquitectura de Venècia. El Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar seleccionat entre els 7 edificis per representar Catalunya en el pavelló català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016. Comissaris: Jaume Prat, Jelena Prokopljevic i Isaki Lacuesta.

Finalista V Arquia Pròxima. El Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar, obra finalista  al V Programa Arquia/Próxima de la Fundació Arquia, ‘Futur imperfecte’.

Primer premi Concurs. Concurs per a la redacció del Pla director de l’Espai del Circ romà de Tarragona. Equip format conjuntament amb Estanislau Roca i NAM Arquitectura. Ajuntament de Tarragona.

Primer premi Empren. NUA arquitectures projecte guanyador en la categoria d’eficiència energètica i sostenibilitat dels Premis Emprèn 2016 de la Diputació de Tarragona.

Nominació ArchDaily. El Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar, Nominat en la Categoria d’Arquitectura Industrial com a obra de l’any per Plataforma Arquitectura/ArchDaily.

 

2015

Premi Alejandro de la Sota. El Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar, Premi Ex-equo en la categoria d’edificis d’ús públic i Premi Alejandro de la Sota en la IX edició dels premis de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. Jurat: Jordi Garcés, Lola Domènech i Josep Torrents.

Primer premi Concurs. Concurs per transformar el vestíbul del Teatre de Torredembarra en un Espai cultural. Ajuntament de Torredembarra. Equip format conjuntament amb NAM arquitectura.

Segon premi Concurs. Concurs ‘La Muntanyeta’. Reforma i ampliació de l’antic institut de Bonavista per a fer el nou equipament de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona. Equip format conjuntament amb NAM arquitectura.

 

2014

Selecció  IV Arquia Pròxima. NUA arquitectures seleccionat com a estudi jove emergent de l’àrea Llevant i Nord de l’edició IV del programa Arquia/Pròxima.

Segon premi Concurs. Concurs convocat per BIMSA per a la construcció d’un equipament per a joves i gent gran al solar ‘Transformadors’ a l’eixample de Barcelona. Equip format conjuntament amb ZFA Architecture & Urban Lab.

Finalista Solvia. Premi Solvia a la innovació en el disseny de l’habitatge. Concurs internacional convocat per Solvia – Banc Sabadell. Jurat: Anne Lacaton, Miquel Molins, Josep Bohigas, Juan Herreros, Xavier Monteys i Zaida Muxí.

Menció honorífica Concurs. ‘Altres Pessebres’. Jurat: Manuel Gausa, Carme Pigem, Pep Duran, Alfons Flores, Josep Bofill i Eva Prats. 

 

2013

Primer premi VIII Biennal Alejandro de la Sota. La Casa per al Pau i la Rocio a Botarell, Primer premi en la categoria d’habitatge de la VIII edició dels premis de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. Jurat: Josep Llinàs, Mamen Domingo, Roger Miralles, Jacqueline Pacheco, Josep Puig Torné i Agustí Pujol.

Finalista Concurs. Concurs Internacional Next Landmark de Floornature. Casa per al Pau i la Rocio a Botarell.

Tercer premi Concurs. Concurs per a la remodelació de la seu de l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona. 

Menció Honorífica ISARCH. Premis ISARCH awards. PFC projecte final de carrera ‘Infraestructura orgànica per a viure’. Jurat: Sou Fujimoto / Benedetta Tagliabue / RikNys / Taba Rasti i Carlos Ferrater. 

 

2012

Primer premi AJAC. Premis AJAC en modalitat Projectes Final de Carrera.

Finalista Concurs. Concurs Càtedra Hispalyt. Centre de Visitants i millora d’accessos al conjunt històric de Sagunt.

 

2011

Premiat Arquia. Concurs de projectes Beca Arquia. Jurat: Nieto Sobejano arquitectos. 

Finalista Concurs. Concurs de Projectes d’Arquitectura Pasajes de Arquitectura y Crítica i Iguzzini Illuminazione 2009-2011. 

Selecció XI BEAU PFC. Muestra de PFC de la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo XI.

Segon premi BIARCH. Concurs BIARCH de Projectes final de carrera. Barcelona Institute of Architecture. 

Conferències

2023

Fundamentals‘. Conferència al University of Virginia School of Architecture abroad program Barcelona.

Place‘. Conferència al 2023 Dayeh University School of Architecture and Interior Design Spain/Portugal internship programme. Tawian.

From ideas to things. Rooting, dialoguing, disappearing. Conferència al Architectural Studio 2 de l’Escola d’Arquitectura del Politecnico di Milano. Italia.

‘Trasparire’. Conferència a l’Escola d’Arquitectura de Cagliari. Sardenya, Italia.

Con-vivir. Conferència al Màster de Projectes Arquitectònics Avançats a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid. ETSAM (UPM).

Sediments. Presentació de la Monografia de NUA arquitectures publicada per l’editorial argentina Bisman a l’Escola d’Arquitectura de Reus-URV, i al Col.legi d’Arquitectes de Catalunya.

 

2022

Transparencies. Conferència al Congrés Piran Days of Architecture. Piran, Eslovènia.

3 estratègies per Tarragona. Conferència i taula rodona a la jornada d’obertura del procés participatiu del nou POUM de Tarragona. Palau de Congressos de Tarragona.

Architecture now. Participació a la taula rodona amb Burr Studio i CRÜ. Moderada per Núria Moliner. Roca Gallery. Barcelona.

‘Enllaços’. Conferència a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València. ETSAV (UPV).

El joc de l’habitar. Conferència a l’Institut d’Estudis Vallencs. Valls.

 

2021

‘Engranajes temporales’. Conferència a les XXI Jornades Internacionals d’Intervenció en el Patrimoni Históric. COAR La Rioja.

‘La ciutat de les dones’. Conferència al Centre de Lectura de Reus, Tarragona.

Coses que vaig aprendre del Moises Gallego i del Joan Arias’. Conferència a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB (UPC).

Conviure’. Conferència a les II jornades GRETA Arquitectura i Tradició. COAC Girona. Banyoles.

‘Scenari in Gioco’.  Conferència a la 17ª Mostra Internacional D’Arquitectura de la Biennal de Venecia. Pavelló d’Italia. Livorno.

‘Maneres d’habitar’.  Conferència al curs ‘Habitatge i ciutat’ a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. ETSAB (UPC).

‘Collegare Tempi’. Conferència a L’Escola d’Arquitectura de Cagliari. Sardenya. Itàlia.

 

2020

Escala Humana In corpore sano’. Entrevista a RTVE. 31.03.2020.

JIDA. Conferència en el Congrés JIDA ‘Jornadas sobre Innovación Docente en Arquitectura’.

ISUF. Conferència en el Congrés ISUF ‘International Seminar on Urban Form’.

Habitar en un collage’. Conferència a l’Escola Superior d’Arquitectura de Donosti.

5 històries en 3 actes’. Conferència per a C de Confinament.

Diàlegs’. Conferència al Col·legi d’arquitectes de Menorca.

Converses’. Conferència al Col·legi d’arquitectes de Eivissa.

 

2019

‘Tangències’. Conferència al Col·legi d’arquitectes d’Olot.

Jujol: Animar les pedres i posar Vida‘. Taula rodona a les Jornades Internacionals a l’entorn de l’arquitecte Josep Maria Jujol, Sant Joan Despí. (UIC i Ajuntament de Sant Joan Despí)

‘Memòries’. Conferència al Col·legi d’arquitectes de Mallorca.

Dissenyar l’espai’. Conferència a l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ELISAVA.

Aire, llum i matèria’. Conferència a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB (UPC).

Transitant per la memòria’. Conferència al Col·legi d’arquitectes de Lleida.

 

2018

‘Caminant entre l’espai i el temps’. Conferència a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. ETSAB (UPC). 

‘3×3’. Conferència al Colegio Oficial de Arquitectos Vasco-Navarro Bizcaya, Bilbao. 

Per un urbanisme social i sostenible’ . Participació en la taula rodona al Teatre magatzem.

‘Arquia/próxima’. Presentació del projectes ‘Tallers Gon-GAR’ i ‘Façana de l’Església de la Trinitat’ al VI Foro Arquia/próxima, como un dels 24 seleccionats del VI Programa de la Fundació Arquia, Madrid.

‘Peça’. Participació en el cicle de tertúlies ‘ANADA/TORNADA: Trajectes, Converses, Arquitectura’, organizat per AxA. Amb Alea-Olea, SMS arquitectos. Trespa Design Center. Moderadora: Ariadna Perich. Comissari: Omar Ornaque.

‘Entre Líneas’.  Conferència al Colegio Oficial de Arquitectos de la Rioja, Fundación Cultural de arquitectos de La Rioja.

 

2017

‘Interaccions’. Conferència a l’Escola d’Arquitectura de Reus.

‘Intervenciones en edificios existentes’. Conferència de clausura de la Setmana de l’Arquitectura del Colegio de Arquitectos de Lanzarote. Biblioteca municipal de Teguise.

Dinàmiques col·lectives’. Participació en el debat ‘Repensar la ciutat’, II Converses al Camp de Tarragona. Centre lectura, Reus.

Context i materials: ús i re-ús’. Participació en el debat amb Archikubik, Anna i Eugeni Bach i Flores i Prats. Centre d’Arts Santa Mònica, Barcelona.

 

2016

Dones que construeixen’. Participació en el debat organitzat per el col·lectiu Les Teixidores. Amb Pilar Carbassa. Reus.

Instagram, arquitectura i ceràmica’. Participació en la taula rodona amb Òscar Dalmau, Nicanor García i Eduardo Mur, en el marc de l’exposició ‘D’OBRA. Ceràmica aplicada a l’arquitectura’, comissariada per Pedro Azara. Museu del Disseny de Barcelona.

‘En plural’. Presentació del Centre per al Servei de Distribució d’Aliments a la 8a sessió del Seminari de Patrimoni Sacre de la Fundació Joan Maragall de Barcelona.

Pla Director de l’Espai del Circ de Tàrraco. Presentació del Pla al III Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic al Centre Tarraconense. Seminari de Tarragona.

Dimensió desconeguda’. Conferència als alumnes de 4rt curs de l’Escola d’Arquitectura de Reus de la Universitat Rovira i Virgili.

‘Arquia/próxima’. Presentació del projecte ‘SDA’ al V Fòrum Arquia/próxima, com a un dels 24 seleccionats del V Programa de la Fundació Arquia, Málaga. 

Archmaraton. Presentació del projecte del Centre per al Servei de Distribució d’Aliments al congrés internacional d’arquitectura “Archmaraton”, en el marc de la presentació del projecte ‘Aftermath’, Architecture beyond architects, pavelló català a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016. Milà, Itàlia.

‘Converses amb joves arquitectes’. Conferència a la delegació de Bages-Berguedà del COAC. Manresa.

Vermut d’obra. Presentació i visita guiada del Centre per al Servei de Distribució d’Aliments a Campclar, Tarragona. Vermut d’obra organitzat pel COAC Tarragona com a projecte premiat amb el Premi Alejandro de la Sota en la IX Mostra d’Arquitectura de  Tarragona.

 

2015

Mida i escala’. Conferència als alumnes de 4rt curs de l’Escola d’Arquitectura de Reus de la Universitat Rovira i Virgili.

Biennal Alejandro de la Sota’. Conferència obres guardonades a la IX Mostra d’Arquitectura de Tarragona. COAC Tarragona.

Continuïtats’. Conferència de clausura de curs a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle Tarragona.

Materialitat’. Participació en el cicle de tertúlies ‘ENTRE L’AVUI I L’ARA, Arquitectes en trànsit’, organizat per AxA. Amb Ted’A, LAGULA i Jordi Adell i H arquitectes. Moderador: Jaume Prat.

Diàlegs’. Participació en el Pechakucha Global Night vol.3 Tarragona. Disseny a la teva ciutat.

 

2014

Conviure’. Presentació del projecte finalista al Premi Solvia a la innovació en el disseny de l’habitatge. Concurs internacional convocat per Solvia – Banc Sabadell. 2014 al COAM, Madrid. 

Superpositions’. Conferència al cicle de ponències de tardor del College of Architecture de la Texas A&M University. Texas, Estats Units.

 

2013

Vermut d’obra. Presentació i visita guiada de la Casa per al Pau i la Rocio a Botarell, Baix Camp, en motiu del vermut d’obra organitzat per la demarcació de Tarragona del Col.legi d’arquitectes de Catalunya com a projecte premiat en la categoria d’Habitatge Unifamiliar de la VIII Mostra d’Arquitectura del Camp de Tarragona.

Exposicions

2023

Europe 40 under 40. Exposició dels 40 estudis guanyadors del premi Europe 40 under 40. Sala Espai Contemporani. Atenes.

Es nous realistes. Arquitectura catalana i balear d’ençà de la crisi del 2008.  NUA arquitectures, entre estudis catalans i balears seleccionats per formar part de l’exposició “Els nous realistes”. Comissaris: Joan Roig i Carme Ribas. Disseny Hub Barcelona.

Biennal Alejandro de la Sota. La transformació d’un edifici abandonat en 27 apartaments, la rectivació de Mas Totosaus, la casa al centre històric de Vila-seca, i una nova vida per Mas Carpi, projectes exposats en la XIII edició Biennal Alejandro de la Sota, Mostres d’Arquitectura de Tarragona.

 

2022

El Material de lo construido. NUA arquitectures, entre es 12 estudis catalans seleccionats per formar part de l’exposició itinerant “El material de lo construido” organitzada per Bisman Ediciones i Saint Gobain.

Ecosistemas.zip. NUA arquitectures, entre els estudis joves espanyols seleccionats per formar part de l’exposició itinerant “Ecostistemas.zip, nuevos procesos, nuevas arquitecturas”. Comissaris: Sol Caride, Miguel Fernández, Jorge Mañas y Pedro Torres. Sala Amadís y Casa de la Arquitectura. Madrid.

 

2021

XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme. El projecte Cafè Roquet exposat en l’exposició intinerant de la XV BEAU.

Biennal Alejandro de la Sota. Els projectes Cafè Roquet, Mediona 13 i casa Maria José exposats en la XII edició Biennal Alejandro de la Sota, Mostres d’Arquitectura de Tarragona 2019-2021.

 

2019

Premis Mies van der Rohe. El projecte de rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar exposat en la Premis Mies Van der Rohe 2015-2017. Exposició itinerant en 18 ciutats d’Europa, Àsia i Amèrica del Nord.

XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme. El projecte de rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar exposat en l’exposició intinerant de la BEAU.

Biennal Alejandro de la Sota. El projecte de Nou Espai Cultural al Teatre de Torredembarra exposat en la XI edició Biennal Alejandro de la Sota, Mostres d’Arquitectura de Tarragona.

 

2018

Premis FAD. El projecte de rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar exposat en la 60a Edició dels Premis FAD al Museu del Disseny de Barcelona. 

Biennal Alejandro de la Sota. El projecte de Restauració de les façanes de l’església de la Trinitat exposat en l’edició extraordinària dels 20 Anys de Biennals Alejandro de la Sota, Mostres d’Arquitectura de Tarragona (1997-2017). Col.legi d’arquitectes de Tarragona, Lleida i Balears.

 

2017

Biennal de Venècia. El projecte del Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar exposat a la recreació del Pavelló català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016 al Centre d’Arts Santa Mònica, Barcelona. Comissaris: Jaume Prat, Jelena Prokopljevic i Isaki Lacuesta.

COAC Tarragona. ‘Re-conèixer’. Projecte per a la reactivació del Preventori Antituberculós de la Savinosa exposat al COAC Tarragona. Amb Garcés-De Seta- Bonet arquitectes, NAM Arquitectura i Territoris XLM. Tarragona.

 

2016

D’obra. El projecte del Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar seleccionat per a l’exposició ‘D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura’, comissariada per Pedro Azara. Museu del Disseny, Barcelona. 

Biennal de Venècia. El Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar exposat al Pavelló català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016. Comissaris: Jaume Prat, Jelena Prokopljevic i Isaki Lacuesta. Venècia.

 

2015

COAC Catalunya. ‘Intervals’, finalista del concurs restringit per a fer un edifici d’habitatges al Poblenou, i ‘Infraestructura orgànica per viure’, finalista del concurs a la Innovació en el disseny de l’habitatge, exposats al COAC Catalunya en el marc de la mostra ‘La Casa que volem’. Solvia, Banc Sabadell.

Cáritas 50 anys. Disseny i coordinació de l’exposició de ‘Càritas 50 anys’ per a Càritas Diocesana de Tarragona. 

Biannel Alejandro de la Sota. Disseny i coordinació de l’exposició de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. COAC. Tarragona.

 

2014

COAC Catalunya. Altres Pessebres. Exposició de la instal.lació ‘Re-correguts’ al COAC. Barcelona. 

 

2013

COAC Tarragona. El projecte de la Casa per al Pau i la Rocio a Botarell exposat al COAC Tarragona. VIII Mostra d’Arquitectura del Camp de Tarragona. 

COAC Tarragona. El Projecte per a la remodelació de la seu de l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona exposat al COAC. Tarragona.

Publicacions format paper

2023

El material de lo construido. Monografia sobre l’obra de l’estudi editada per Bisman Ediciones i Saint Gobain.

La Vanguardia. Article de Llàtzer Moix sobre l’exposició “Els nous realistes” al Disseny HUB Barcelona.

Diari ARA. Article d’Antoni Ribes sobre l’exposició “Els nous realistes” al Disseny HUB Barcelona.

Guia d’arquitectura de Reus. Contribució amb 4 articles a “Fets Urbans”, la Guia d’arquitectura de Reus.

Tag. Entrevista al nº97 de la revista “Tag” del Col.legi d’Aparelladors de Tarragona.

Mekan. Publicació de la Casa Maria José a la revista turca “Mekan”.

XVI. BEAU. Publicació del projecte Casa al centre històric de Vila-seca al catàleg de la XVI BEAU 2023.

 

2022

Arquitectura Viva. NUA arquitectures, estudi inclòs en la selecció d'”Ecosistemas.zip. Spain’s Next Generation: Under 35″. AV-244.

Monocle. Reportatge a la revista britànica “Monocle Mediterraneo Newspaper 2022”.

ON Diseño. Reportatge del projecte Mediona 13 al nº415 de la revista ‘ON diseño’. Espanya.

Arquia Próxima. Publicació del projecte Casa Pati a Salou i Mediona 13 al catàleg del VIII Fòrum Arquia/próxima. VIII Programa de la Fundació Arquia.

À vivre. Reportatge del projecte Mediona 13 a la revista francesa “À vivre”.

Journal & IXD Joorak. Publicació de la Casa Maria José a la revista de Corea del sud “Journal & IXD Joorak”.

IMAGES. Publicació de la Casa Maria José a la revista xinesa “IMAGES. Beautiful Courtyards: Stunning Outdoor Living Spaces”.

YAPI. Publicació de la Casa Maria José a la revista turca “YAPI”.

 

2021

XV. BEAU. Publicació del projecte Cafè Roquet al catàleg de la XV BEAU 2021.

Biennal Alejandro de la Sota. Publicació del projecte Cafè Roquet, Mediona 13, i Casa pati a Salou, al Catàleg de la XII Biennal Alejandro de la Sota. Mostra d’Arquitectura de Tarragona.

 

2020

Arxius d’Arquitectura Catalana. Publicació dels projectes SDA, Casa per a Pau & Rocío i Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar als ‘Arxius d’Arquitectura Catalana’.

Arquia Próxima. Publicació del projecte Cafè Roquet al catàleg del VII Fòrum Arquia/próxima. VII Programa de la Fundació Arquia.

 

2019

Arquitectura Viva. Reportatge del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar a la monografia AV 213-214 ‘España 2019’.

Premis Mies van der Rohe. Publicació del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al catàleg dels Premis Mies van der Rohe 2019.

XIV BEAU. Publicació del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al catàleg de la XIV BEAU 2019.

Biennal Alejandro de la Sota. Publicació del projecte Nou espai cultural al Teatre de Torredembarra al Catàleg de la XI Biennal Alejandro de la Sota. Mostra d’Arquitectura de Tarragona.

 

2018

ON Diseño. Reportatge del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al nº384 de la revista ‘ON diseño’. Espanya.

id+c. Reportatge del projecte del Centre Cultural al Teatre de Torredembarra al nº291 de la revista ‘id+c’. Xina.

Síntesis Arquitectura. Reportatge del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al nº57 de la revista ‘Síntesis Arquitectura’. Espanya.

Arredamento Mimarlik. Reportatge dels projectes SDA, Estudi NUA, i Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al nº17TL de la revista ‘Arredamento Mimarlik’, Turquia. 

AIT. Reportatge del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar a la monografia ‘100 Working Spaces’. Alemanya.

Con Arquitectura. Reportatge del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al nº68 de la revista ‘Con Arquitectura’, Espanya. 

AIT. Reportatge del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al nº4.2018 de la revista ‘AIT’, Alemanya. 

La Vanguardia. Nau industrial en la trama urbana‘. Article de Llàtzer Moix al diari ‘La Vanguardia’.

La Vanguardia. Tarragona después de les Juegos Mediterráneos’. Article de Sara Sans al diari ‘La Vanguardia’. 

Diario 16.Si una noche de invierno un arquitecto…’, Article de Jaume Prat sobre SDA i la Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar. ‘Diario 16’.

Diario 16. Realismo Màgico’. Article de Jaume Prat sobre la Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar. ‘Diario 16’.

Biennal Espanyola d’Arquitectura i urbanisme. Publicació del projecte de Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar al catàleg de la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo BEAU ‘Más habitar, más humanizar’, com un dels 50 projectes finalistes.

Arquia Próxima. Publicació dels projectes Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar, Restauració de les façanes de l’església de la Trinitat i Reforma de l’Estudi NUA al catàleg del VI Fòrum Arquia/próxima. VI Programa de la Fundació Arquia. 

 

2017

Con Arquitectura. Reportatge del SDA i de l’Estudi NUA al nº64 de la revista ‘Con Arquitectura’, Espanya. 

Fet a Tarragina. NUA, una arquitectura sostenible i amb memòria’, Article de Josep Ardila a la revista ‘Fet a Tarragona’.

Fet a Tarragona. Reportatge ‘Talent emprenedor’ a la revista ‘Fet a Tarragona’.

Diari de Tarragona. Arquitectura que da calidad de vida’, Article de Núria Riu al ‘Diari de Tarragona’.

Biennal Alejandro de la Sota. Publicació dels projectes Restauració de les façanes de l’església de la Trinitat, Estudi NUA i Transofrmables al Catàleg de la X Biennal Alejandro de la Sota. Mostra d’Arquitectura de Tarragona.

 

2016

Arquia Próxima. Publicació del SDA al catàleg del V Fòrum Arquia/próxima. V Programa de la Fundació Arquia.

 

2015

Architizer. Reportatge sobre el Centre per al Servei de Distribució d’Aliments de Camp Clar. Plataforma d’arquitectura ‘Architizer’ de Nova York, EEUU,

La Vanguardia. Sin glamour con buen criterio‘. Article de Llàtzer Moix sobre el SDA Campclar al diari ‘La Vanguardia’.

Biennal Alejandro de la Sota. Publicació dels projectes SDA Centre per al Servei de Distribució d’Aliments a Campclar i Casa per a Pau & Rocío al Catàleg de la IX Biennal Alejandro de la Sota. Mostra d’Arquitectura de Tarragona.

x