Intervals-description

The building is integrated in the district of Poble nou, establishing relations of continuity and alignment with its neighbours. Access is done through a semi-open space, which connects the two different bodies of the whole intervention. In addition to this, the system includes collective areas at different levels that give possibility to the exchange of resources among neighbours.
The concept of typology disappears, people rent spaces, not houses. The living space is divided into 5 bands or ranges: a strip of accesses that not only serves vertical circulation of people, light and facilities, but also offers small public seating areas, a strip of facilities, a service area that includes spaces for hygiene and food preparation, a reconfigurable strip for the rest, work and leisure, and a semi-exterior balcony strip, an intermediate private space that has the possibility to become communal and works as a climatic cushion.
The construction is carried out using prefabricated systems, this way we achieve a greater precision and a reduction of the cost of the building, the time of execution, the generation of waste and the ecological footprint of the entire intervention.

In response to the new social models of coexistence we propose a three-dimensional modular system that seeks to obtain the maximum flexibility of the space with households of different sizes that can grow and diminish in size and volume according to the needs of its inhabitants.

Intervals

e.

Collective housing
Poblenou, Barcelona
2015