in between-description

The richness of the Eixample architecture is discovered, especially, reading sections. The strategy of the project is to design a perimeter void system at different heights for filling with air and light the building.
This proposal explores the possibilities of the intermediate spaces, air spaces that pretend to bring light to the more central areas of the buiding and become like a second façade to control the Eixample elongated buildability.
The proposal reflects the rich architectural tradition of patios, galleries and facades of the Eixample of Barcelona, spaces that move between the boundaries between inside and outside, and between public and private, functionally becoming spaces of ambiguity that blurred the boundaries of the building.
The organization of the building is simple and flexible, and constructive and structural system are based on the minimum organizational laws to minimize the ecological footprint of the building.
All the spaces like offices, meeting rooms and meeting areas have direct exterior ventilation and natural light and seek further extension in any of the variable section and location in between spaces, small islands of relationship and rest that allow to control the building climate naturally.

Explore the “Eixample” typical intermediate spaces generating a variable section building permeable to air and light.

in between

e.

New equipment
for young and elderly people
Eixample, Barcelona.
Competition, 2nd prize.
2014